Amerikaanse rock’n roll en oldtimers in Akersloot

Categorieën:Nieuws
warner

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus werd in Akersloot de 26e editie van het jaarlijkse Rock ´n Roll Street festival georganiseerd.  Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock & Roll weekend. Akersloot stond dit weekend in het teken van de 50er en 60er jaren, onvervalste rock `n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en meer.

De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd een indrukwekkende line up neer te zetten, met top bands uit heel Nederland.Vrijdag 24 augustus begon om 16.00 uur de jaarmarkt, opgeluisterd door een groot aanbod aan snuisterijen, kleding, jukeboxen, platen en ambachten uit de Rock & Roll jaren. Er was ook een echte barbier zijn kap- en scheerkunsten vertonen. Verder was er veel vertier voor de kleinere bezoekers. De vrijdagmiddag werd ingekleurd door o.a. Eightball Boppers en de Singeltjes Klubb. In de avond traden de Blue Moon Trio, Supersonics en The Wanders op.

Zaterdag 25 augustus stond in het teken van brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace ‘Hel van het Westen’. De standaardklasse, in originele kledij, trekt altijd enorm veel publiek en zorgt voor veel hilariteit. Daarnaast is er de snelle klasse met opgevoerde Solexen, die snelheden van 60-80 km kunnen halen. Stoere kerels, op zelfgemaakte Tod Rods. Ongeveer 15 jonge snelheidsduivels probeerden hun minibikes uit. Het publiek kon bovendien smullen van diverse demonstraties van snelle en indrukwekkende voertuigen. Na de solexrace en de diverse demonstraties, kon er weer genoten worden van de muziek op het plein en in café De Vriendschap. Dat begon met Bonanza en de Singeltjes Klubb. Na de Solexrace zagen we The Boogie Dogs, 5ò Matic’s en Sixty Pound

Zondag 26 augustus was het tijd voor het bekende Akersloter oldtimerfestival. Een groot aantal oldtimers stonden vanaf 13.00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Prachtige Amerikaanse sleeën, Cadillacs, Ford Thunderbirds, Mustangs en oerdegelijke Europese oldtimers stonden te pronken voor alle liefhebbers. Bezoekers waanden zich even in vervlogen tijden, wellicht droomden ze zelfs even weg naar Route 66 met alleen het geluid van de motor en Elvis Presley op de radio. Ook konden er opgeknapte oude motoren, nostalgische brommers bewonderd worden, van onder andere de E.L.V.I.S. Bromfietsclub. Voorafgaand aan het festival gingen de auto’s bovendien een toertocht maken. Gisteren was er ook om 12.00 uur demonstratie van de Rock & Roll Dansgroep. De dag werd verder muzikaal omlijst met Arno Mijnten, Boom Boom Barber, Mainline, Wildwood Rockers en Swing Supply.

In totaal waren er maar liefst veertien geweldige Rock `n Roll bands, te beluisteren in de tent op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap.

BRON: UITKIJKPOST.NL