Deze exclusieve wagen heeft zeer veel prijzen op internationale autoshows behaald. Typerend voor deze auto is het feit dat de Coupe de Ville 1959 de allerhoogste ‘achtervleugels’ heeft die ooit zijn geproduceerd. Het model doet veel koppels ook ‘vliegen’ als het gaat om de vlinders in de buik, want de ‘achtervleugels’ tezamen met de witroze kleurcombinatie zorgt dat ervoor dat deze auto vaak gevraagd wordt voor trouwerijen en fotosessies.

Een ander kenmerkend stijlattribuut van Cadillac zijn de Dagmar-bumpers. Die begonnen eenvoudigweg als bumperbeschermers in de vorm van een granaathouder en werden later een belangrijk onderdeel van Cadillacs stijl.

Cadillac werd in 1902 opgericht door Henry Martin Leyland in Detroit. Sinds 1909 behoort het merk tot het General Motors-concern. De naam en het wapenschild van Cadillac zijn vernoemd naar Antoine de la Monthe Cadillac. Deze kreeg in de 17e eeuw toestemming van de Franse ‘Zonnekoning’ Lodewijk XIV om het nieuwe continent Amerika te koloniseren. Eén van de door hem opgerichte nederzettingen werd tot Ville d’Etroit gedoopt en groeide later uit tot Detroit.