Wie voor zijn (bedrijfs)event of huwelijk echt van de gebaande paden wil afstappen moet voor dit model kiezen. De looks, de inrichting, de afwerking: het is allemaal net even anders dan je zou verwachten bij een oldtimer. Alternatief. Creatief. Bijna kunstzinnig. Het zijn de woorden die bij de Pontiac Bon Ville passen. Deze auto roept het beeld op van de pittoreske straten in het Parijse Montmartre terwijl kunstenaars langs de weg hun originaliteit etaleren.

Dit unieke model is één van de langste uitvoeringen ooit gebouwd door Pontiac: ruim 5,5 meter! Andere onderscheidende elementen zijn de ‘gesplitte’ grille en de zeer vooruitgeschoven voorbanden. De auto werd in de markt gezet als ‘langer, lager en wijder’, de beroemde Wide Track slogan die heden ten dage nog steeds gezien wordt als één van de grootste marketingsuccessen in de auto-industrie ooit.

Deze vierdeurs Pontiac biedt, omdat de daklijn van de carrosserie veel verder naar voren én achteren doorloopt dan bij andere modellen, ruimte aan zes personen inclusief de chauffeur. Deze zogeheten flat-top uitvoering biedt kortom zeer veel ruimte aan de binnenkant. De egale witte kleur en de elegante stroomlijning maken de Bonneville zeer geliefd.

De Pontiac is een geesteskind van het gerenommeerde General Motors, maar kende niettemin turbulente beginjaren. Pas rond 1933 had het merk zijn sporen verdiend en was het voortbestaan zeker gesteld.