De Efteling neemt afscheid van zijn Fords

Categorieën:Nieuws
warner

De Oude Tufferbaan in de Efteling krijgt een opknapbeurt. De komende twee maanden worden de rails, het besturingssysteem en de oude T-Fordjes vervangen. De metamorfose kost 1,8 miljoen euro en moet medio april, als de attractie 35 jaar bestaat, voltooid zijn. De oude Fordjes worden vervangen door auto’s en pick-ups.

Bestuurders van de nieuwe auto’s en pick-ups kunnen straks claxonneren in plaats van zelf meesturen met het voertuig. Ook hebben de nieuwe voertuigen muziek aan boord.

‘Interactief’

De ritbeleving wordt straks een stuk interactiever. In het oudhollandse landschap rijden gasten langs verschillende scènes die te lijken zijn overgenomen door boerderijdieren. De dieren reageren als de claxon in de voertuigen wordt gebruikt.

D’Oude Tuffer

“De capaciteit van de populaire tufferbaan wordt vergroot door gebruik te maken van een dubbel instapsysteem”, aldus het park in Kaatsheuvel. “Verder wordt de attractie een stukje duurzamer want alle bestaande verlichting wordt vervangen door ledverlichting.”

‘Kwetsende clichés’

Twee weken geleden liet de Efteling weten enkele omstreden Aziatische en Afrikaanse poppen van de attractie Carnaval Festival aan te passen aan het huidige tijdsbeeld. Actievoerders eisten dat ook Monsieur Cannibale wordt aangepast vanwege ‘kwetsende clichés’, maar daarmee wacht het park tot de volgende onderhoudsbeurt.

BRON: RTL NIEUWS