De Oude Tufferbaan in De Efteling heeft ‘nieuwe’ oldtimers

Categorieën:Nieuws
warner
Sinds 20 april rijden unieke auto’s en bijzondere pick-ups over De Oude Tufferbaan. Bekijk de foto’s van de nieuwe voertuigen.
Eén van de nieuwe oldtimers.

De rode, gele en blauwe T-Fords van De Oude Tufferbaan maken plaats voor 18 nieuwe voertuigen: 13 unieke auto’s en 5 bijzondere pick-ups. Alle voertuigen worden gemaakt door fabrikant Metallbau Emmeln, maar krijgen de finishing touch in de Efteling. Daardoor past elk voertuig precies in het wereldje van De Oude Tufferbaan.

In het Gildehuys, de werkplaats van de Efteling, worden de laatste decoratie aangebracht aan de nieuwe Oldtimers.

In het Gildehuys, de werkplaats van de Efteling, wordt de laatste decoratie aangebracht.

13 bijzondere auto’s

Geen auto is gelijk. De auto van de veldwachter is bijvoorbeeld blauw en de brandweer heeft natuurlijk een rode auto. Verder zie je nog de oldtimers rijden van onder andere de plaatselijke barbier, de imker, pottenbakkerij en de melkboer. In elk autootje zitten alle passagiers overdekt.

De brandweer, één van de nieuwe oldtimers in de Efteling.

Natuurlijk heeft de brandweer een rode kleur auto.

Voorkant van één van de nieuwe oldtimers in de Efteling.

De voorzijde van de auto van de imker.

Achterkant van één van de nieuwe voertuigen van De Oude Tufferbaan.

De achterzijde van de auto van de imker. Zie je de bijzondere attributen al achterin liggen?

5 nieuwe trucks

De 5 unieke pick-up trucks behoren toe aan de scheepsbouwer, de smid, een garage, de klokkenmakerij en de Suykerwaerfabriek. In deze voertuigen zitten alleen de chauffeurs op de voorste bank overdekt.

Sturen en toeteren

In de voertuigen zitten voorin 2 stuurtjes en meerdere claxons. Je hoeft niet bang te zijn voor lawaaioverlast, het geluid blijft grotendeels in de auto. Bij het wegrijden zie je in het station een bord met de tekst dat je NIET mag claxonneren. Maar in een wereldje waar kinderen mogen autorijden, mag je best van deze regel afwijken. En wat blijkt? Als kinderen de toeter indrukken, dan komen de scènes nóg meer tot leven!

LEES OOK: Preview: nieuwe interactieve scènes in de oldtimerbaan

Elk voertuig wordt voorzien van een geluidsinstallatie met nieuwe attractiemuziek, gecomponeerd door componist René Merkelbach. Het wordt een gezellig deuntje, waar de geluidseffecten van de interactieve scènes mooi bij passen.

Drie van de nieuwe voertuigen van De Oude Tufferbaan op een rij in het Gildehuys.

Drie van de nieuwe voertuigen op een rij in het Gildehuys.

Verbeteringen in- en uitstappen op het station

De wachtrij van de attractie wordt iets verlengd. Dit extra stuk, dat parallel loopt aan de oldtimerbaan, kan op drukke momenten worden gebruikt zodat er geen rij op het plein ontstaat. Om meer gasten een plekje te geven in de auto’s, worden er ook verbeteringen doorgevoerd op het station. Voortaan stap je op het station per 2 auto’s tegelijk in. Om wel voldoende ruimte tussen de voertuigen te houden, vertrekt de eerste auto eerder dan de tweede auto.

Testritten en openingsdatum

Met een aantal van de nieuwe oldtimers kunnen we begin april testritten maken op het parcours van De Oude Tufferbaan. De andere voertuigen worden rijklaar gemaakt en gedecoreerd in de werkplaats van de Efteling. De verwachting is dat De Oude Tufferbaan op 20 april opent.

LEES OOK: Efteling vernieuwt De Oude Tufferbaan