Er worden steeds meer miljoenen betaald voor zeldzame oldtimers

Categorieën:Nieuws
warner

Een Ferrari 250 GTO werd onlangs bij een deal tussen twee particulieren verkocht voor 70 miljoen dollar. Halverwege augustus gaat er weer een onder de hamer. De verwachte opbrengst van dit exemplaar ligt boven de $45 miljoen.

Daarmee lijken de prijzen voor zeldzame klassieke auto’s steeds harder te stijgen. De te veilen auto is een Ferrari 250 GTO met chassisnummer #3413GT. Het zal naar alle waarschijnlijkheid de duurst geveilde auto ooit worden. Daarmee stoot dit exemplaar namelijk de Ferrari 250 GTO van de troon, die in 2014 voor $38 miljoen geveild werd.

De zeldzame Ferrari, die 24 of 25 augustus wordt geveild in Monterey, is in het verleden veelvuldig ingezet in races, onder meer tijdens de Targa Florio. Een van de coureurs was Phill Hill. Het Italiaanse raspaard is nu in bezit van de Amerikaanse softwaretycoon Greg Whitten.

Veilinghuis RM Sotheby’s zal daarnaast ook de nodige miljoenen opstrijken als de hamer daadwerkelijk gevallen is, doorgaans incasseert een veilinghuis zo’n 10 procent opgeld bij een verkochte kavel. In het geval van deze GTO tikt dat dus lekker aan. Het is niet de duurste GTO ooit die van eigenaar wisselde. Vorige maand werd een exemplaar zonder tussenkomst van een veilinghuis verkocht voor 70 miljoen dollar.

Bron: AD