Oldtimerorganisaties delven toch weer onderspit in strijd tegen milieuzones

Categorieën:Nieuws
warner

Wij hadden eerder op dit medium bericht dat oldtimerorganisaties na louter nederlagen in de rechtbank in Rotterdam eindelijk een succesje hadden geboekt. De gemeente Rotterdam haalde voor de rechtbank bakzeil, omdat ze het plan slecht onderbouwd had. Dat is nu gebeurd waarmee de gemeente alsnog haar zin krijgt. De milieuzone geldt weer voor benzinewagens van vóór juli 1992. De maatregel is ingegaan per 3 augustus 2017 maar om eigenaren te laten wennen is er eerst een waarschuwingsperiode van zes weken.

De gemeente Rotterdam wilde oude benzine- en LPG-auto’s eerder al uit de milieuzone weren. De rechtbank draaide die maatregel in juni terug omdat het plan (het zogenaamde verkeersbesluit) beter onderbouwd moest worden. Dat is nu gebeurd. Voor bepaalde dieselauto’s gold de maatregel al wel.

Om automobilisten aan de nieuwe situatie te laten wennen, is er een waarschuwingsperiode van zes weken. Komen zij in die periode met hun oude benzineauto in de milieuzone, dan valt een waarschuwingsbrief op de mat. Vanaf maandag 18 september krijgen overtreders wel een boete (90 euro). Het is mogelijk om dagontheffingen en langdurige ontheffingen voor benzineauto’s aan te vragen.

Bron: gemeente Rotterdam