Oldtimers gestolen bij veilinghuis in Uithoorn

Categorieën:Nieuws
warner

Bij veilinghuis CCA in Uithoorn is afgelopen paasweekend voor ruim een half miljoen euro aan klassieke auto’s gestolen. Dit meldt de Telegraaf vrijdagavond op haar website. Volgens de krant zijn de eigenaren van de klassiekers woest, omdat de hal nauwelijks beveiligd geweest zou zijn.

Marco de Graaf, eigenaar van een van de gestolen Porches, vertelt boos aan de Telegraaf: “Ik ben ontzettend kwaad dat er zo met mijn spullen wordt omgegaan. De dieven konden hun gang gaan, want er was geen alarmsysteem en er hoefden alleen maar een roldeur en een hek geforceerd te worden.”

De daders zouden in totaal vijf auto’s gestolen hebben. Het zou gaan om drie Porsches van ongeveer vijftig jaar oud, een Jaguar E-type uit 1973 en een Mercedes SL uit 1971. De inbraak werd pas twee dagen later opgemerkt. De wagens zijn nog steeds spoorloos.

Hans van der Pluijm, de eigenaar van het veilinghuis, bevestigt aan de Telegraaf dat er auto’s zijn gestolen, maar wil geen verder reactie geven in verband met het lopende politie-onderzoek.

Bron: RTV Amstelveen