Oldtimers nieuw op grootse beurs in Frankfurt en er wordt veel van hen verwacht

Categorieën:Nieuws
warner

De gerenommeerde beurs Automechanika in Frankfurt heeft dit jaar een aparte ‘afdeling’ banden- en oldtimers. Vooral van de classics wordt veel verwacht. De Duitse aftermarketbeurs telt dit jaar vijfduizend standhouders en verwacht meer dan 130 duizend bezoekers. Dat meldde de organisatie vandaag tijdens een persconferentie.

Van 11 tot en met 15 september vindt in Frankfurt de tweejaarlijkse aftermarketbeurs Automechanika plaats. Nieuw dit jaar zijn de geïntegreerde bandenbeurs Reifen en Classic Cars. Beide evenementen vinden tegelijkertijd met Automechanika plaats in hetzelfde complex. Reifen is een voortzetting van Reifen Essen, die voor het laatst plaatsvond in 2016. Classic Cars is nieuw en volgens de organisatie de eerste vakbeurs voor de oldtimerbranche. Het event word georganiseerd in samenwerking met Retro Classics, een van de grootste oldtimerbeurzen in Duitsland.

Vooral voor Classic Cars zijn de verwachtingen hoog gespannen. “De markt voor reparatie en onderhoud aan oldtimers, youngtimers en klassiekers in Duitsland is enkele miljarden euro’s groot”, aldus Automechanika-directeur Olaf Musshoff. “In de rest van Europa zal dat niet veel anders zijn. Hier liggen dus grote kansen voor garagebedrijven. Aan een nieuwe auto valt weinig te repareren en er zit steeds minder onderhoud aan. Bij een oldtimer des te meer. In veel gevallen zijn de eigenaren ook bereid om hier in te investeren. Reden te meer voor ons ruimte te reserveren voor de bedrijven die het autobedrijf hierin kunnen ondersteunen.”

Leer meer over de Automechanika 2018 op Automotive Werkplaats.