Amerikaanse dag in Waarland krijgt nieuwe naam en locatie

Categorieën:Nieuws
warner

De Amerikaanse dag in Waarland gaat door onder een nieuwe naam en op een nieuwe locatie. Op Hemelvaartsdag 25 mei organiseert de Stichting voor de negende keer weer een Amerikaanse dag  in Waarland . Tussen 12.00 en 20.00 uur staan uitsluitend Amerikaanse auto’s opgesteld op het terrein. Daarnaast kan men de hele dag genieten van verschillende bands uit binnen- en buitenland.

Nieuwe locatie
Vanwege de bouw van een supermarkt en woningen is het evenement verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie in Waarland. De nieuwe locatie ligt centraal in het dorp, is groter dan de vorige locatie en biedt de organisatie de mogelijkheid de kwaliteit van het evenement verhogen. Denk hierbij aan de muziek, entertainment en de faciliteiten. Alle vastgelegde bands komen uit het buitenland en staan hoog aangeschreven in het genre Rock ’n Roll en Rockabilly. Er is een top Rock ’n Roll DJ geboekt die zorgt voor muziek bij aanvang en tussen de bands door. Voorafgaand aan het evenement wordt in de plaatselijke kerk een thematische kerkdienst “the KING in de Kerk” gehouden. Een Waarlandse gelegenheidsband met achtergrondkoor speelt tijdens de dienst live-gospelnummers van Elvis Presley. De hele middag rijdt een Greyhoundbus uit 1948 rond waar de mensen gratis in kunnen meerijden. Voor de kinderen ontbreekt het ook weer aan niets. Kinderdagverblijf ‘de Keet’ zorgt voor de allerkleinsten. En voor de wat oudere kinderen is er de Bungy-trampoline.

Nieuwe naam

Door strengere regelgeving en de ongeregeldheden na afloop van het evenement afgelopen jaar, heeft de organisatie in goed overleg met de gemeente Schagen besloten het accent van het evenement te verleggen naar auto’s en muziek. De naamsverandering bevestigt dit. Tijdens het evenement worden dus geen motoren meer toegelaten op het evenemententerrein. Bezoekers die met de motor komen blijven van harte welkom en kunnen parkeren op een speciale parkeerplaats op loopafstand van het evenemententerrein. Verder is het niet meer toegestaan om op het evenemententerrein kleding (jassen en vesten) te dragen met herkenbare uitingen van motorclubs met MC-colors.

Voor het gehele evenement geldt gratis toegang en kinderplezier.

3 Reacties

 1. Jacky Plantaz
  februari 9, 2018 at 12:44 pm

  Beste Organisatie
  Evenals de afgelopen edities, zijn wij ook dit jaar weer graag aanwezig met een kledingstand.
  Graag willen we ons aanmelden. Hoe wil je dat we dat doen?
  Grtz,
  RED FOX Vintage (The Boogie Academy)

 2. Zeliha
  ZelihaBeantwoorden
  mei 17, 2022 at 6:11 am

  Goedemorgen,

  Is de dag op 25 mei of echt op hemelvaartsdag?

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.