Blik op een blinkend ‘beest’: de Lincoln Zephyr

Categorieën:Nieuws
warner

Veelal de eerste reactie: wat een blinkend ‘beest’. De Lincoln Zephyr kwam in 1935 op de markt. Destijds was het een redelijk vooruitstrevend model dat met name de strijd aan moest gaan met Cadillac’s LaSalle. De naam Zephyr is een verwijzing naar Zephyrus, de Griekse god van de westenwind. De auto blies klanten dan ook weg met zijn aerodynamische vorm en 110 pk sterke 4.4-liter V12.

Deze Zephyr is echter een klein beetje aangepast. Dat wil zeggen, het is een hotrod die lijkt op een Lincoln Zephyr. Het koetswerk is flink verbouwd en de V12 heeft plaatsgemaakt voor een Edelbrock-V8. Hoe dan ook, wat een bizar apparaat is dit geworden! Het ding doet een beetje denken aan de Holden Efijy concept uit 2005.

De vorige eigenaar van het ding is naar verluidt Barry Weiss. Het zou kunnen dat je nooit gehoord hebt van deze beste man, maar mensen die wel eens ooit naar Discovery Channel kijken kennen hem waarschijnlijk wel. Hij is namelijk de zonderlinge grijsaard die altijd op zoek is naar curiosa in de serie Storage Wars.

De auto wordt eind juni geveild door RM Sotheby’s en de verwachte opbrengst is zo’n 300.000 tot 400.000 Dollar.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.