ClassicsNL uitgelicht: van Citeria tot Catawiki

Categorieën:Nieuws
warner

In het WTC Expo te Leeuwarden vindt van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober voor de vierde keer de beurs CLASSICSNL plaats. Ruim 20.000 vierkante meter wordt ter beschikking gesteld om klassieker bezitters en liefhebbers samen te brengen. En Valkering Classics is er met enkele oldtimers net als vorig jaar bij!

CLASSICSNL biedt een gevarieerd aanbod; van oldtimer tot youngtimer, van dure exclusieve klassiekers tot de gangbare modellen van vroeger in verschillende prijsklassen.

Thema: Iconic cars
In de loop der jaren zijn er talloze merken en nog meer modellen uitgebracht. Maar wat zijn nou de echte parels? Welke veranderingen heeft de auto tijdens de 20ste eeuw doorgemaakt? Je ziet het op CLASSICSNL 2018! Tien auto’s met een verhaal onthullen de tijdlijn van de auto: van 1900 tot nu.

Onderdelenbraderie
Dit nieuwe segment wordt aankomende editie voor het eerst geïntroduceerd op CLASSICSNL: onderdelen en accessoires. Deze onderdelenbraderie in de grote promenade is een aanvulling op het al bestaande assortiment, en maakt de beurs compleet en interessant voor iedereen. Vindt u net dat ene onderdeel voor uw klassieker op CLASSICSNL 2018?

Citeria: het enige Nederlandse automerk
Op 17 november 1957 werd op het circuit in Zandvoort de Citeria aan het publiek gepresenteerd. Het was een auto gemaakt van kunststof, met een 2-cilinder BMW boxermotor, waarmee deze auto zo’n  135 km/uur kon halen. Helaas bleek de ontwikkelaar van de Citeria diepe schulden te hebben opgebouwd, en probeerde hij met vervalste cheques fraude te plegen. De dag na de presentatie van de allereerste Citeria in Zandvoort werd de fraudeur dan ook opgepakt. De ontwikkeling van het merk Citeria kwam hiermee ten einde. De enige auto die daadwerkelijk gemaakt werd bestaat nog steeds, en bevindt zich in de collectie van Garage Cats uit Witmarsum in Friesland. Van het prototype ontbreekt echter nog ieder spoor! Bent u benieuwd naar deze enige echte Nederlandse auto? Bezoek dan de stand van Garage Cats.

Catawiki’s oldtimer veiling 
In samenwerking met Catawiki is er dit jaar weer een live veiling. Catawiki is de grootste veilingwebsite van Europa met iedere week meer dan driehonderd verschillende veilingen in meer dan tachtig categorieën. Ook dit jaar staat Catawiki op CLASSICSNL in Leeuwarden met een volledige hal vol bijzondere klassieke auto’s, motoren, youngtimers, automobilia en modelauto’s die live online geveild worden. De veilingen zullen van start gaan op vrijdag 19 oktober en zullen sluiten tijdens de beurs op zondagmiddag 28 oktober. Voor Catawiki is dit een unieke samenwerking, omdat alle auto’s in de veiling live zijn te bewonderen op de beurs. Zo kunnen liefhebbers de auto’s eerst goed bekijken voordat ze online een bod plaatsen. Er kan tijdens de beurs online mee geboden worden door iedereen na een simpele online registratie op locatie via Catawiki.nl.

Openingstijden: vrijdag 26 oktober 13.00-22.00 uur, zaterdag 27 oktober 10.00-18.00 uur en zondag 28 oktober 10.00-18.00 uur. WTC Expo Leeuwarden ligt aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden. Info: www.classicsnl.nl, telefoon 058-2941500.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.