Diefstal van oldtimers neemt toe

Categorieën:Nieuws
warner

De diefstal van oldtimers lijkt de afgelopen jaren een vaak terugkomend nieuwsitem. Verschillende nieuwsbronnen melden regelmatig verhalen over diefstal en vernieling van historische voertuigen. De aanname die hierbij genomen kan worden is dat er een actuele toename is in het aantal diefstallen. Oldtimerverzekering.net ging op onderzoek uit om erachter te komen of er recentelijk daadwerkelijk meer oldtimers zijn gestolen dan voorheen. Aan de hand van cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit wordt duidelijk dat er inderdaad een toename is geweest in de diefstal van oudere voertuigen.

Uit het rapport van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) komt naar voren dat het aantal gestolen personenvoertuigen van 20 jaar en ouder de laatste 16 jaar enorm is gegroeid. Het Statistiek Voertuigdiefstal januari t/m juni 2016 heeft een sectie over de leeftijd van de gestolen personenvoertuigen per jaartal. Hierin wordt duidelijk dat het aantal gestolen oldtimers de afgelopen 16 jaar vervijfvoudigd is. In 2000 werden slechts 86 voertuigen van 20 jaar en ouder gestolen maar dit getal groeide in 2010 tot wel 463 en in 2014 tot maar liefst 473 best natural weight loss supplements. Voor de rest laat het tabel een geleidelijk dalende lijn zien de afgelopen paar jaar, met 360 gestolen ‘oudere’ personenvoertuigen in 2015 en 301 in 2016.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.