Het geheim van een stofffige Britse garage: een Bugatti

Categorieën:Nieuws
warner

Het overlijden van een familielid blijft een treurige gebeurtenis. Soms komen er wel verhalen naar boven van bijzondere erfenissen die overgedragen worden aan de familie, die zelf geen weet heeft van het bestaan. Dit geldt ook voor een familie uit Newcastle, Engeland. Een al tijden zieke oom van de familie liet na zijn overlijden een stoffige, oude garage achter. Wat de familie binnen aantrof had echter niemand verwacht.

Oude garage

In de lente van 2007 overlijdt de toen 89-jarige Engelse Dr. Harrold Carr in zijn woonplaats, Newcastle. Na zijn dood weet de oude man zijn familie flink te verrassen, omdat hij een fervent verzamelaar blijkt te zijn geweest. Zijn familie erft zijn stoffige, oude garage, waar binnen een grote verrassing staat te wachten. Zijn neef opende de bergruimte en trof hier iets aan wat hij niet had durven dromen.

Verzamelaar

Het was bekend dat Dr. Harrold Carr de laatste jaren van zijn leven in een nogal teruggetrokken bestaan leefde. Hij leefde als een kluizenaar, mede door zijn obsessief-compulsieve dwangstoornis (OCD). Hij gooide nooit iets weg en begon steeds meer en meer spullen te verzamelen. Carr had een voorliefde voor auto’s, vliegtuigen, machine’s en avontuur gerelateerde spullen. In de berging verzamelde hij voornamelijk onderdelen voor meerdere auto’s, maar niemand wist precies wat voor en hoeveel auto’s er in de garage stonden.


Oude Bugatti

Toen de neef de deuren opende van de garage trof hij hier een stoffige, maar bijzondere auto aan. Een auto met een bekende merknaam, namelijk een oude Bugatti. Het was nooit iemand opgevallen dat de oude man deze zeldzame auto in zijn garage had staan omdat hij zo’n teruggetrokken leven leidde. Het model dat in deze garage stond, een Bugatti type 57 SC Atalante #57502 uit 1937, is een van de slechts 43 auto’s in zijn klasse die door de Franse autofabrikant is gemaakt.

Miljoenen

Uit nader onderzoek is gebleken dat de zeldzame Bugatti meerdere eigenaren heeft gehad, waaronder coureur Francis Curzon. In 1955 werd de Bugatti verkocht aan Dr. Carr. Omdat de vergunning voor de auto was verlopen, stond de auto vanaf 1960 verborgen in de garage. Zelf had Carr de auto ooit gekocht voor een bedrag van 985 pond, wat in de jaren 50 een behoorlijk bedrag was. De auto werd opgeknapt en uiteindelijk op een veiling verkocht voor maar liefst 4 miljoen dollar, omgerekend 3,5 miljoen euro. De opbrengst werd verdeeld onder de familieleden, die nooit hadden gedacht miljonair te worden na het opruimen van de oude garage van hun oom!

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.