Inschrijving voor Nationale Oldtimerdag is geopend

Categorieën:Nieuws
warner

De inschrijving voor de 33e editie van de Nationale Oldtimerdag is geopend. Dit jaar wordt het evenement gehouden op 18 juni, als altijd de derde zondag van de maand. Het aantal auto`s dat kan worden opgesteld op de Bataviaboulevard, tussen Batavia Stad Outlet Fashion en de Bataviahaven is ruim vierhonderd en nog maar enkele dagen na de opening van de inschrijving hebben zich al bijna 200 deelnemers met hun liefde op wielen aangemeld. Onder deze inschrijvingen bevinden zich al een paar weergaloze pareltjes uit de ‘Belle Eopoque’ periode, zoals een Cartercar R Runabout uit 1912 en een Bolide Paris Voiturette uit 1902.

De Cartercar werd in een kleine automobielfabriek in de staat Michigan V.S. gebouwd door Byron J. Carter. Hij was de zoon van een boerenfamilie die zich eerst bezig hield met de verkoop van bakkersmeel, diervoeders en het bouwen van rijwielen. Onder de naam Cartercar werden er naar schatting bijna 10.000 exemplaren verkocht. In 1909 werd de firma – na het overlijden van haar oprichter aan longontsteking – overgenomen door General Motors. In 1915 werden de deuren van de fabriek gesloten en verdween het merk van de markt. Voor zo ver bekend zijn er nog ongeveer 30 Cartercar automobielen rijdend en in privé bezit.

Extra aandacht zal dit jaar besteed worden aan de periode “Belle Epoque” (1890-1918), het 115 jarig jubileum van Cadillac en ‘50 jaar Lelystad’.

Wie Cadillac zegt denkt aan de vijftiger jaren, de tijd van Rock ’n Roll, Bill Hally en Elvis Presley. Deelnemers die hun klassieke automobiel tentoonstellen op het grootste gratis toegankelijk oldtimerevenement van de Benelux passen hun kleding aan de periode van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Een mooi moment voor ‘een stap terug in de tijd’.

Een Cadillac 75 Fleetwood Limousine uit 1954 is een bijzonder model uit de Cadillac `stal`. Deze 8-persoons limousine is de vierde Cadillac die Elvis Presley voor zijn collectie aankocht. Deze automobiel combineert glitter en glamour met technische innovatie. De auto heeft een automatische versnelling, elektrisch bedienbare ramen, stuurbekrachtiging, rembekrachtiging, radio en prachtige white wall banden.

Naast de jubilarissen is er natuurlijk een grote diversiteit aan bijzondere auto`s van vóór 1970. Dit jaar komt onder meer een racewagen Rover HP Speed Special uit 1935 naar de Nationale Oldtimerdag Lelystad. De wagen is gerestaureerd door Hubert Kranz Oldtimers in het Duitse Straelen en wordt ingezet bij verschillende sportieve, voornamelijk buitenlandse, meetings voor timetrials, hill climbs, meerdaagse rally`s en circuitraces met historische sportwagens. Opvallend is de komst van een zeldzame Monet & Goyon Cyclecar uit 1924.

De Nationale Oldtimerdag Lelystad verwelkomt haar gasten en bezoekers voor de zesde maal aan de Bataviahaven op zondag 18 juni 2017. Deelnemers en bezoekers kunnen gratis genieten van deze oldtimer meeting.
WWW.oldtimerdaglelystad.nl Fb: Nationale Oldtimerdag Lelystad Tw: @Nat_oldtimerdag

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.