Onze nieuwste column: Heerlijk de vakantie in met een ‘Franstalige’ fiets of een echte oldtimer

Categorieën:Nieuws
warner

Het beste van beide werelden combineren: de degelijkheid en de kunde van Nederlandse fietsenbouwers met het Franse vakantiegevoel. Daar staat de Gazelle Chamonix voor. Deze fiets is zeer licht gebouwd en fietst daardoor sowieso makkelijk weg. Maar Nederlands bekendste fietsenmerk heeft het fietsgemak verder vergroot door liefst 27 versnellingen in te bouwen zodat passanten, wanneer jij door het Franse landschap fietst, zullen zeggen: Ah oui, c’est une Charmonix. En om de verwijzing naar een paar bekende voormalige bewoners van het ‘Frankenland’ te maken: de Charmonix heeft het technisch vernuft van een Asterix en de kracht van een Obelix.

Hij staat om de historie nog even aan te halen ook voor het ‘oude fietsen’ in die zin dat er geen accu op zit. Wie liever zonder zweetdruppels dat Franse of gewoon Nederlandse landschap wil bekijken op een tweewieler: wij hebben voor uw vakantiegemak een groot aantal elektrische fietsen. Wij hebben ons nieuwe assortiment e-bikes binnen van topmerken als Gazelle, Batavus, Sparta en Cortina. Het credo daarbij: een nog ‘blitzer’ uiterlijk en vooral ook een nog grotere actieradius. De tijd dat je op je werk je e-bike moest opladen om weer thuis te kunnen komen, is echt voorbij. Tweehonderd kilometer actieradius is tegenwoordig de minimale maat. Een speciale vermelding verdient het oer-Hollandse Peper. Wij zijn dealer van dit fietsenmerk uit Lelystad  en daar zijn we trots op, want naar de Hollandse vakschool maakt dit merk alles op maat voor de klant. Van het zadel tot het stuur en de pedalen: bij Peper schrijven ze fietscomfort met hoofdletter F.

Wij weten al vele jaren hoe we iemand kunnen laten stralen en niet alleen door onze fietsenzaak. Valkering Classics staat voor de verhuur van Amerikaanse oldtimers. Rolls-Royce, Lincoln, Dodge, Cadillac, Packard en nog veel meer bieden we aan vanaf 299 euro mét chauffeur. U kunt ons complete wagenpark terugzien op www.valkeringclassics.com. Het is overigens ook mogelijk een oldtimer te kopen!

Ronald Valkering (eigenaar Valkering Classics en Valkering Tweewielers)

* Deze column is geplaatst in de regionale krant Omring Express

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.