Noord-Holland landelijk vierde in aantal oldtimers

Categorieën:Nieuws
warner

De provincie Noord-Holland staat landelijk vierde als het gaat om het aantal oldtimers van dertig jaar en ouder. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie BOVAG die 1 januari 2020 als peildatum heeft genomen. In totaal staan er 27.920 klassieke auto’s geregistreerd. Daarmee steekt Noord-Holland er samen met Gelderland (29.195 oldtimers in totaal), Zuid-Holland (30.941 exemplaren) en koploper Noord-Brabant (33.950 klassieke auto’s in totaal) duidelijk boven andere provincies uit.

Anders wordt het als er niet naar de absolute cijfers gekeken wordt, maar het bezit van een oldtimer met in het perspectief van het aantal inwoners wordt gezien. Dan is Friesland plots koploper, want één op 57 Friezen heeft een oldtimer. De tweede plaats wordt gedeeld door Drenthe en Limburg waar één op de 64 inwoners een klassieke auto heeft, vierde staat Zeeland met een verhouding van één op zeventig.

Van de top vier in absolute aantallen doet Gelderland het beste wanneer ook het aantal inwoners wordt meegewogen: met een verhouding van één op 71 staat deze provincie vijfde. In Noord-Brabant bezitten één op de 75 mensen een klassieke wagen. In Noord-Holland is dat slechts één op de 102 inwoners, in Zuid-Holland maar één op de 119 mensen.

Flevoland bungelt in beide lijstjes onderaan. In deze provincie zijn slechts 2862 klassieke auto’s en bezit slechts één op de 145 inwoners een klassieke auto.


Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.