Oldtimers ouder dan veertig jaar meer in trek

Categorieën:Nieuws
warner

De aanscherpingen van de fiscale regels voor klassieke auto’s in 2012 en 2014 hebben duidelijk effect gehad.  VWE voertuiginformatie en -documentatie constateert een verschuiving van de belangstelling richting oldtimers ouder dan veertig jaar go right here. Die zijn nog altijd volledig vrijgesteld van wegenbelasting, jongere wagens niet meer.

Vorig jaar werden volgens VWE bijna veertienduizend auto’s ouder dan veertig jaar verkocht. Dat is ruim 40 procent meer dan in 2011. De verkoop van bolides tussen de 25 en 30 jaar oud is in diezelfde periode juist sterk afgenomen. In die leeftijdsklasse geldt helemaal geen vrijstelling van wegenbelasting meer.

Benzineauto’s tussen de dertig en veertig jaar oud zijn nog wel vrijgesteld, mits zij in de maanden december tot en met februari in de garage blijven. In die categorie is ook sprake van een dalende belangstelling.

AanscherpenDe gunstige fiscale regeling voor oldtimers is ooit ingesteld om liefhebbers van klassieke auto’s ter wille te zijn. Maar in de praktijk werden met name jongere wagens ook voor dagelijks vervoer gebruikt. Om dat te ontmoedigen zijn de regels aangescherpt.

De Volkswagen Kever was afgelopen jaar veruit de populairste oldtimer. Ook oude Mercedessen en Volvo’s waren erg gewild. Chevrolet en DAF lieten afgelopen jaar de sterkste verkoopgroei zien. Het bezit van een klassieke auto is volgens VWE vooral een hobby voor mannen tussen de 46 en 55 jaar.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.