Porsche levert de beste service

Categorieën:Nieuws
warner

Porsche doet het meest voor de eigenaren van klassiekers van ‘hun’ merk te helpen en aan zich te binden. Dat blijkt uit het Nationaal Klassiekeronderzoek 2017, dat werd uitgevoerd door Auto en Motor Klassiek (AMK) in samenwerking met veel klassiekerbezitters. Zij kregen de gelegenheid om te laten weten hoe bijvoorbeeld de onderdelenvoorziening voor klassiekers van hun merk is, maar ook om hun oordeel te geven over de betrokkenheid van importeur en fabrikant bij de klassiekerwereld. Daarnaast stelde de redactie vragen aan importeurs.

3.800 euro

Uit diverse internationale onderzoeken blijkt dat klassiekers big business zijn. Zo bleek uit een Brits onderzoek van de Federation of British Historic Vehicle Clubs dat de klassiekerindustrie daar 5,5 miljard pond bijdraagt aan de economie. In eigen land bleek uit onderzoek van de FEHAC dat klassiekerbezitters gemiddeld 3.800 per jaar uitgeven aan hun auto. Toch hadden de dames en heren van AMK het idee dat veel fabrikanten en importeurs klassiekers nog beschouwen als een hobby die door morsige types in schuurtjes wordt beoefend. Daarom besloten ze het eens te onderzoeken; het begin van het Nationaal Klassiekeronderzoek.

Uiteenlopend

Opvallend is volgens AMK hoe ver de resultaten uiteenlopen. Het ligt voor de hand dat erkende liefhebbersmerken als Porsche en Ferrari op dit gebied hoger scoren dan Nissan of Hyundai. Je zou echter kunnen verwachten dat concurrerende merken ook op dit gebied proberen om zich met elkaar te meten. Dan is het verrassend dat bijvoorbeeld Subaru veel hoger scoort dan de andere Japanse merken, maar ook dat een merken als Alfa Romeo en Maserati, die toch ook een glansrijk verleden hebben, niet in de schaduw van Porsche kunnen staan. Eveneens opvallend is dat de Grote Drie op klassiekergebied de Grote Twee zijn: Audi komt niet in de buurt van die andere Duitse premiummerken, Mercedes en BMW.

De winnaars

Merk Cijfer
1 Porsche 9,0
2 Mercedes-Benz 8,7
3 Bentley 8,0
4 Ferrari 7,5
5 BMW 7,3
6 Subaru 7,0
7 Land Rover 7,0
8 Rolls-Royce 7,0
9 MINI 6,8
10 Renault 6,7

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.