Open dag bij Vakgarage Fakkert Schagen is voor herhaling vatbaar

Categorieën:Nieuws
admin

SCHAGEN- Ze was, enkele weken nadat ze de sleutels van de Mitsubishi Spar had ontvangen, wederom de blikvanger bij Vakgarage Fakkert Schagen. Dit keer was Miss Callantsoog Dewi Kruk echter niet de enige eyecatcher: het autobedrijf had flink uitgepakt voor deze open dag waarbij inwoners uit Schagen en omgeving konden kennismaken met de nieuwe landelijke formule waar Fakkert Schagen sinds enkele bij maanden bij is aangesloten.  Dat hield in: de mooiste topoccasions in de ballonnen, een fraaie ontvangstboog, een luchtkussen voor de kinderen en een eetkraam waar tong en maag verwend werden met allerlei hapjes en drankjes.

Het Waarlandse bedrijf Valkering zorgde voor de spreekwoordelijke kers op de taart door zowel E-bikes van de topmerken Giant en Peper te tonen als enkele fraaie Amerikaanse oldtimers te etaleren. Bezoekers spraken hun bewondering voor zowel de elektrische fietsen als de oldtimers niet onder stoelen of banken. Zo zei Jan Gaasperse uit Den Helder dat ‘Peper echt bijzonder is. Het is een oer-Hollands merk dat nog op ambachtelijke wijze werkt: Elk onderdeel van de fiets wordt op maat gemaakt. Denk aan het frame, het zadel, het stuur en wat al niet meer.”

Miss Callantsoog viel vooral voor de Cadillacs. ,,Het lijkt mij een prachtige ervaring in zo’n wagen rondgereden te worden”, aldus de achttienjarige schone die verder erg te spreken is over de auto die Fakkert voor een half jaar gratis aan haar ter beschikking stelde ,,Ik ben er zelfs zo blij mee dat ik overweeg hem na een half jaar te kopen”, vertelt de Callantsoogse. ,,Ik reed voorheen in een Fiat Panda en dat wiebelde zo erg tijdens het rijden dat mijn familie zich zorgen maakte of die auto wel veilig was. Nou, dat is de Mitsubishi Space Star zeker en meer dan dat. De uitdrukking is geloof ik prinsheerlijk zitten, ik maak er van dat ik als een prinses in de auto zit. Hij rijdt echt heel goed, waarbij het ook prettig is dat je snel kunt optrekken maar dat hij door het ECO-systeem toch zuinig is.”

De sfeer van de open dag sprak de studente aan de fotovakschool ook aan. ,,Het is allemaal heel gemoedelijk, maar zo heb ik Fakkert ook leren kennen.” Het zijn woorden waar andere bezoekers van de open dag zich bij aansluiten.  ,,Dit bedrijf is heel laagdrempelig: Heb je schade, dan loop je zo binnen en word je geholpen”, verklaart Michel Groenbos uit Schagen. ,,Wil je een nieuwe auto, dan geven ze advies op maat. We zijn niet voor niets al twintig jaar klant bij Fakkert.”  Schagenaar Peter Kuyl  sluit zich bij deze woorden aan. ,,Kijk rond! Het zijn toch prachtige occasions. Ik ben blij dat Fakkert Vakgarage is geworden. Ze hebben nu de handen veel meer vrij dan in het verleden om de beste occasions in te kopen.”

DSC_0119

 

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.