Valkering weer present op oldtimerspektakel in Waarland

Categorieën:Nieuws
warner

Op Hemelvaartsdag 25 mei 2017 wordt op de nieuwe locatie, aan de Leiakker 1 in Waarland, alweer de negende editie van de Amerikaanse Dag georganiseerd. Dit onder een nieuwe naam, want Cars ’n Bikes heet dit jaar Cars ‘n Band. Uiteraard is Valkering Classics op deze ‘thuiswedstrijd’ van de partij met enkele mooie oldtimers.

Klik op de link voor snelle navigatie: Programma

We gaan verder met het organiseren van de Amerikaanse Dag, alleen met een aantal vernieuwingen waaronder een aangepaste naam. Met ingang van deze maand wordt het Cars ’n Bands, Stars & Stripes, zoals de naam al doet vermoeden worden er geen motoren meer toegelaten op het evenemententerrein. Ook willen we de kwaliteit van het evenement verhogen met de muziek, een grotere dansvloer, de aankledingen, het entertainment en faciliteiten.

Cars ’n Bands, Stars & Stripes is een Amerikaanse dag voor het hele gezin waar tussen 12:00 uur en 20:00 uur uitsluitend Amerikaanse voertuigen (oldtimers en youngtimers), uitgezonderd motoren, en customfietsen op het terrein worden gepresenteerd. Ook is de Old Skool Hotrod hoek weer zichtbaar aanwezig, met spectaculaire Custom auto’s.

Dit jaar ook een mooie plek voor Dragracer Ramon van der Weurf, hij komt met zijn Dragster naar Cars ’n Bands. Opgroeiend in Waarland kwam hij er als snel achter dat hij voor de snelheid was geboren. Op 16 jarige leeftijd vertrok hij en vanaf dat moment begon hij zijn droom achterna te jagen. Nu, 30 jaar later, is zijn droom werkelijkheid geworden. Met zijn dragster ‘Wilder at Heart’, zijn raceteam en zijn sponsors mag hij zich al drie jaar Europees kampioen in de Nostalgia Funny Car klasse noemen. Van stilstand in 1 seconde naar 160 km/uur en daarna in 6 seconden door naar 400 km/uur geeft een ongelofelijke kick. Op Cars ’n Bands kun je kennismaken met Ramon, zijn dragster en zijn team. Ramon zal zijn dragster een aantal keren starten en laten lopen. Dat geluid zal je nog lang bijblijven. Meer lezen over Ramon, klik hier


Klik hier voor Youtubefilmpje Dragracer Rockin’ Ramon

Voorafgaand aan het evenement vindt van 10.30 uur tot 11.30 uur in de prachtige kerk van Waarland (op ongeveer 10 min. lopen van het evenemententerrein) een “THE King in de kerk” kerkdienst plaats. In vervolg op de succesvolle Johnny Cash kerkdienst, zal onze voorganger Diaken Toon Jorink samen met een lokale gelegenheidsband en koor met gospelnummers van Elvis Presley een thematische kerkdienst opdragen. Het maakt niet uit of en wat je gelooft, iedereen is welkom bij deze bijzondere dienst. Daarna loop je zo door naar het evenemententerrein. Na afloop staat een klassieke Amerikaanse Greyhoundbus klaar om ouderen en mensen die slecht ter been zijn  naar het evenemententerrein te brengen. Deze bus rijdt verder de hele dag als pendeldienst in Waarland rond.


Klik hier voor  afbeelding THE KING in de KERK.

Tijdens het evenement spelen drIE live Bands, een spectaculaire internationale line-up, The Spunyboys uit Frankrijk, The Misery Mountain Boys uit Canada, The Swamp Shakers uit Letland en Rock & Roll DJ Mike uit Nederland zal starten en tussen de bands draaien.

Dit jaar wordt de Old Skool Hotrod hoek nog verder uitgebouwd met een grotere loungehoek en de hawaii cocktailbar “The Pearl Harbar”, met dit jaar daarachter twee professionele Flair Cocktail Bartenders, van 13:00 uur tot 18:00 uur. Deze Flairbartending is Show, Entertainment & zoveel mogelijk Spektakel! Flairbartending is het maken en verkopen van cocktails met een spectaculaire show. Wie kent niet de film Cocktail waarin Tom Cruise behendig met flessen en shakers de meest geweldige cocktails maakt!


Ook dit jaar, na het succes van 2014, The barbers! Dit jaar kun je je als echte man gratis laten knippen en scheren door de twee authentieke barbers Linke Nelis en uncle Nick van barbershop  “Zijn Haar” uit Heerhugowaard. Laat je een strak geschoren old skool kapsel  aanmeten of doe een classic haircut.  Reserveren is bij deze barbiers niet mogelijk, dus maak het maar gezellig in de wachtkamer.

Naast het bekijken van de vele voertuigen en customfietsen staan er veel Stands met leuke handel. Bij Schietsalon Ramona kun je westernprijzen schieten. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Dit jaar plaatst de organisatie wederom een grote Bungy-trampoline waar 4 kids tegelijk met behulp van elastieken spectaculair kunnen springen. Ook zijn er dit jaar weer leuke bezigheden (in ons Hawaii thema van dit jaar) voor de kleinere kinderen.

Er wordt, naast de gebruikelijke (licht alcoholische) drank en etenswaren, veel Amerikaanse producten verkocht zoals Ben & Jerry’s ijs, popcorn, donuts, hamburgers en hotdogs.

De toegang en het parkeren zijn gratis, ook zal er een grote Amerikaanse Greyhound bus, uit 1948, rond rijden van de parkeerplaatsen naar het evenemententerrein en terug! De bungy-trampoline, springkussen en ander kinderentertainment zijn ook gratis.

Programma

Het programma is nog niet definitief

10.30 uur

12.00 uur

12.00 uur

13.00 uur

15.15 uur

17.00 uur

18.00 uur

20.00 uur

  Aanvang, Kerkdienst Elvis Presley

Start pendeldienst met Greyhoundbus

Aanvang, Rock & Roll DJ Mike

Liveband, The Misery Mountain boys

Start Bungy-trampoline

Start Cocktail-Bartender in Hawaiibar

Liveband, The Swamp Shakers

Einde pendeldienst met Greyhoundbus

Liveband, The Spunyboys uit Frankrijk

Einde Bungy-trampoline

Einde Cocktail-Bartender en Cocktailbar

Einde evenement

www.cbsswaarland.nl-home-

één Reactie

  1. andreas naber
    andreas naberBeantwoorden
    mei 9, 2017 at 3:32 pm

    Nu Valkering daar is, ga ik heen, Andreas

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.