Veertig oldtimers gestolen op klaarlichte dag

Categorieën:Nieuws
warner

GROESBEEK – Een opmerkelijke diefstal in Groesbeek: een loods vol oude auto’s is vermoedelijk onlangs leeggeroofd. Het zou gaan om veertig oldtimers die waren gestald in een hal op het terrein van de vroegere kippenboerderij Legfarm op Wylerbaan 30, vlak bij de grens.

Dat heeft ene Victor Manuel gemeld op Facebook. Telefonisch wil hij er niets aan toevoegen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Onduidelijk is of Victor Manuel de eigenaar is van de gestolen oldtimers. ,,De politie is er volop mee bezig”, is het enige dat hij kwijt wil.

Volgens zijn Facebookbericht gaat het om een brutale diefstal die op klaarlichte dag werd gepleegd tussen 5 en 7 november. Vermoedelijk hebben de daders meerdere ritten moeten maken.

Een buurvrouw zag volgens hem een vrachtwagen en een oprijwagen, zoals bergers gebruiken, op het naastgelegen erf en maakte er voor de zekerheid een foto van. Ze zag hoe auto’s met een kraan in de rode vrachtwagen werden getakeld.

Volgens Victor Manuel doet dat vermoeden dat de diefstal is gepleegd door mensen die het te doen is om oud ijzer en de auto’s laten verschroten. Tussen de oldtimers bevinden zich echter enkele bijzondere exemplaren, schrijft hij. Zoals een Nissan Fairlady en een BMW5-serie Alpina.

Zijn oproep om meer informatie over de rode vrachtwagen en de witte oprijwagen die op het erf zijn gesignaleerd, is inmiddels zo’n 1.900 keer gedeeld. Met succes, meldt hij in een update: de herkomst van de rode vrachtwagen zou inmiddels zijn achterhaald. Of de beloofde ‘hoge beloning’ voor de gouden tip wordt uitgekeerd, is niet bekend.

De politie bevestigt dat de zaak wordt onderzocht, maar kan er inhoudelijk nog niet verder op ingaan. ‘Wij onderzoeken de zaak en het kan zijn dat mensen aanslaan op dit bedrijf en daar ook een auto hadden staan. Zeker als zij zich nog niet bij ons hebben gemeld, is het van belang dat zij aangifte hiervan doen’, laat een woordvoerder van de politie weten.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.