Verkoop oldtimers ‘door het dak’, ook bij Valkering Classics kun je een oldtimer kopen

Categorieën:Nieuws
warner

Het aanbod van auto’s op Marktplaats is ook in het tweede kwartaal van 2017 gestegen, maar de wijze waarop verschilt aanzienlijk van het vorige kwartaal. Van de ruim 700.000 auto-advertenties was 2,4% een nieuw model en 97,6% een occasion. Opvallend is dat het aantal aangeboden oldtimers op dit moment door het dak gaat.  Overigens: OOK BIJ VALKERING CLASSICS KUNT U EEN OLDTIMER KOPEN!

Er is een stijging van meer dan 24% vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar. Het aanbod van jonge occasions is nog verreweg het grootst op het handelsplatform, maar de groei in dit segment stagneerde in de afgelopen periode.

De stijging van het aantal klassiekers drukt ook de gemiddelde prijs van occasions op Marktplaats. Van €10.175 in het eerste kwartaal van 2017 daalde deze naar €10.053 een kwartaal later. De verkoop van jonge occasions domineert nog steeds de tweedehands markt. De groei van het aanbod van auto’s jonger dan 5 jaar nam echter wel af naar 2,8%. Een kwartaal eerder was deze groei nog 28%.

“De markt voor de oldtimers is in het tweede kwartaal van 2017 weer tot rust gekomen en kan weer groeien. Dit komt onder andere door duidelijkheid over overheidsmaatregelen zoals recente uitspraken over milieuzones. Aangezien het voor sommige mensen een investering is, is het fijn dat je weer met meer vertrouwen een oldtimer kunt kopen”, aldus Paul de Vries woordvoerder Automotive Marktplaats.

Krimp aanbod hybride auto’s

Het aanbod van hybride auto’s nam voor het eerst af op Marktplaats. Er is sprake van een krimp van 9% terwijl een kwartaal eerder een groeiend aanbod was geconstateerd van maar liefst 13%. Dit lijkt hand in hand te gaan met het aantal minder geplaatste jonge occasions.

Top drie duurste modellen Q2 2017 1. Lamborghini Aventador € 573.167 2. Rolls-Royce Phantom € 196.863 3. Rolls-Royce Ghost € 182.429

Top drie meest gezochte merken Q2 2017 1. Mercedes 2. BMW 3. Volkswagen


Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.